Sneekweek, deel 2

De Sneekweek is afgelopen. Vandaag is er nog een groep vrijwilligers op en om het eiland bezig om alles weer op te ruimen, na dit weekend zul je nauwelijks meer kunnen zien dat er daar weer zo'n mooi evenement heeft plaatsgevonden. De haven is weer van de eendjes... Ook veel zeilers zullen nog wel even wat werk hebben om alles weer netjes opgeruimd te krijgen, hoewel het meeste door het mooie weer droog opgepakt kon worden. Hebben we wel eens anders meegemaakt!

Dit was mijn vijfde Sneekweek als fotograaf. In die vijf jaar is al best veel veranderd. Verbeterd, voor ons. Wat blijft is de spanning voor de prijsuitreiking. 'Ons' is in dit geval Marrit en Jelle, Winston en ikzelf. Wij zijn verantwoordelijk voor de film die op de schermen naast en op het podium worden getoond tijdens de prijsuitreiking. Door de veranderde opzet van de prijsuitreiking zat er voor ons veel minder stress vlak voor de prijsuitreiking, maar spanning is er wel. Vooral vanwege de nieuwe opzet, waardoor we toch een wat ander soort film en foto's hadden.
De reden voor deze nieuwe opzet was simpel: de prijsuitreiking duurde vaak te lang, het moest sneller. Daarin zijn we geslaagd, alle winnaars stonden om negen uur met Vangrail het 'We are the champions' te zingen!

De foto's
Ik heb nog niet alle foto's online. Die van woensdag en donderdag worden vandaag, en misschien nog wat zaterdag, verwerkt en online gezet. Dat wil ik altijd liever eerder, maar soms lukt dat gewoon niet.