Sneekweek 2013

De eerste twee dagen van de Sneekweek zitten er op. Vandaag ben ik niet op het water, maar zit ik lekker thuis bij de kinderen. Foto's van de wedstrijden en het bezoek van premier Rutte en Dorian van Rijsselberghe zijn te vinden op de www.sneekweek.nl. Zeilfoto's zijn uiteraard ook weer te bekijken en te bestellen in mijn webshop.

Dit jaar wordt door de Sneekweek redelijk zwaar ingezet op de social media, vooral Facebook en Twitter. Daarvoor is een klein team bezig met het maken van videobeelden, foto's, teksten en alles wat er nog meer nodig is. Door hoofdsponsor Sony worden kleine actions cams ingezet om in de zeilboten filmpjes te kunnen maken. Voor deze social media lever ik ook weer dagelijk een serie foto's aan. Ook persberichten worden vanuit deze groep verzorgd, uiteraard ook weer met foto's.

Social media is modern, hip, handing en voor een groot evenement tegenwoordig steeds belangrijker. Maar wat absoluut bij de Sneekweek hoort is het krantje dat je iedere ochtend even bij de pont of starttoren oppikt. Het Sneekweekjournaal van Richard de Jonge.