Foto's ONK Yngling 2012

Het ONK Yngling op Muiden, 24 deelnemers wind op vrijdag en dus kwam de fotograaf op zaterdag en zondag. Het kan niet altijd mee zitten. Ik was nog nooit in de haven van Muiden geweest, en de enige keer dat ik langs Pampus gevaren ben was toen ik mee was een jacht van IJmuiden naar Lelystad te varen. Een geheel nieuwe ervaring dus, maar ik vond het erg leuk! Logistiek misschien niet de meest handige haven, maar een gezellige sfeer tussen wedstrijd comité en zeilers. De fotoboot (bestuurd door Beer van Arem) kreeg een porto mee zodat we konden mee genieten van de discussies en overleggen tussen de verschillende comité boten. Op een gegeven moment werden we zelfs door het startschip, dat aan de andere kant van de baan lag als waar wij aan het werk waren, op de hoogte gebracht van het feit dat het tegenlicht vanaf die kant wel erg mooi was. Of het misschien een idee was om vanaf die kant te fotograferen. Altijd mooi, als mensen mee denken...

Leuke sfeer dus, minder wind dan dat ik had gehoopt, maar het was droog en de zon scheen (tenminste, toen de mist was opgetrokken). Eigenlijk heerlijke omstandigheden dus om op het water te zijn.

De foto's zijn klaar en staan online. Alle deelnemers kunnen een gratis foto downloaden door in de onderstaande lijst op hun eigen nummer te klikken. Er wordt dan automatisch een zip-bestand met daarin de foto gedownload.

NED 1
NED 74
NED 90
NED 109
NED 116
NED 147
NED 225
NED 289
NED 312
NED 318
NED 320
NED 321
NED 322
NED 329
NED 334
NED 336
NED 337
NED 339
NED 346
NED 349
NED 353
NED 355
NED 356
NED 361


Ondanks dat deze foto's met de grootste zorgvuldigheid zijn samengesteld, is het natuurlijk altijd mogelijk dat er iets niet klopt. Dat het bestand niet wil downloaden, dat de verkeerde boot er op staat, of iets wat ik zo niet zelf kan verzinnen. Kan gebeuren, is jammer, maar geeft niks, gewoon even een mailtje sturen naar fotografie@eize.nl, en ik pas het aan.

Naast deze '(s)portretten' zijn er uiteraard veel meer foto's gemaakt. Deze zijn te bekijken in mijn webshop, waar ze ook eventueel (heel gemakkelijk) kunnen worden besteld.

ONK Yngling

Afgelopen weekend is het ONK Yngling gevaren op Muiden. De foto's die daar zijn gemaakt komen zo snel mogelijk online, blijf deze site (of facebook) in de gaten houden.

Voor iedere deelnemer komt een foto beschikbaar die vanaf deze site kan worden gedownload. De overige foto's kunnen worden bekeken en besteld, ook via deze site.