Ronald McDonald Regatta 2012

De Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag (www.ronaldmcdonaldhoeve.nl) is een vakantieaccommodatie voor kinderen en jongeren met een lichamelijke of meervoudige beperking. Zij kunnen hier in gezins- of groepsverband onbezorgd vakantie vieren en in een ontspannen sfeer tot rust komen. Voor een fondsen wervingsevenement, zeilen met zeilpramen, was is gevraagd foto's te maken. Omdat ik dit een bijzonder goed doel vind, heb ik daarop (bijna) meteen ja gezegd. Donderdag 6 september was het zo ver: 14 zeilpramen, ongeveer 120 deelnemers, een wedstrijdleiding die bestond uit skutsjeschipper Eelke Dijkstra, een zeer duidelijke uitleg van Age Veldboom en nog een hoop randvermaak op de Langweerder Wielen en bij de boerderij van Ed Nijpels. Het weer werkte prima mee, en dat alles is vastgelegd vanuit een rib die werd bestuurd door mijn zusje Hilda. Kortom: een dag waarop je blij bent niet op kantoor te zitten...

Veel foto's zijn er gemaakt, meer dan dat ik voor dit weekend kan verwerken. Maar medio volgende week (dit weekend heb ik het ONK Yngling, dus kom ik er niet aan toe...) zijn ze beschikbaar.

Ik heb begrepen dat het op meerdere fronten een succesvolle dag was. Dat is mooi, initiatieven als de Ronald McDonald Hoeve, en de mensen die zich daarvoor inzetten, verdienen dat!