KWS Zomerwedstrijden

Zaterdag 25 en zondag 26 juni werden de KWS zomerwedstrijden gevaren. Ruim 200 boten ingeschreven, dus dat beloofde wat. Op zondag was het heerlijk zeilweer en redelijk fotoweer. Beetje weinig wind voor spectaculaire foto's, maar je kunt ook niet alles hebben.
Samen met rubberboot bestuurster Arlette heb ik weer nieuwe posities uitgeprobeerd. Je kunt wel altijd bij de bovenboei gaan liggen, maar dan gaan de foto's op een gegeven moment ook allemaal op elkaar lijken. Mijn uitdaging is om op verschillende posities foto's te maken, om zo een zo groot mogelijke diversiteit in foto's te krijgen. En omdat je nooit precies weet wat er gaat gebeuren, is dat nog knap lastig! Het lijkt wel werken...


De Stand-by
Even een uitstapje (het begint bijna een blog te worden).
Als ik foto's maak bij wedstrijden van de KWS, dan vaar ik bijna altijd mee met de Stand-by. Deze club is eigenlijk bedoeld voor het helpen van wedstrijdboten die hulp nodig hebben (omgeslagen, materiaal pech, dat soort dingen). Daarnaast doen ze allerlei hand-en-spandiensten voor het wedstrijd comité. Waar ik kan help ik dan mee. Afgelopen evenementen heb ik meerdere boten mee naar de haven helpen slepen en op het eind van het evenement boeien opgehaald. Zondag stond ik boven op de toren met een uitstelvlag te knoeien... Tijd die ik niet kan fotograferen, maar me hopelijk wel nuttig kan maken. Als ik kan helpen, dan doe ik dat graag!
Trouwens, hoe vaak heb ik zelf wel niet hulp nodig gehad van de Stand-by in de tijd dat ik zelf nog voer. Geheel vrijwillig ploeteren de mannen en vrouwen van de Stand-by met weer en wind om anderen te helpen. Ze gaan als eersten het water op en komen weer in de haven als alle wedstrijdboten weer binnen zijn. Geloof me, dat zijn vaak lange dagen!
Mag best eens worden gezegd...

Oh ja, in ruil voor dat ik met de Stand-by mee kan varen lever ik iedere keer een serie foto's voor op de site van de KWS (www.sneekweek.nl).

De foto's
Door de stand-by werkzaamheden (ankerboeitje hier, startlijstje daar, uitstelvlag op de toren, boeien ophalen, het hoort er allemaal bij) heb ik niet alle klassen kunnen fotograferen. Part of the deal, maar de Schakel en Vrijheid klasse komen er nu qua foto's helaas wat bekaaid vanaf. Volgende keer beter...

De resultaten staan op www.sneekweek.nl en natuurlijk in mijn webshop.