Ook sport...

Wat velen niet zullen weten is dat ik op mijn zesde al op voetbal zat. Echt waar. Wat mensen die mij kennen zullen vermoeden is dat ik er voor mijn zevende ook al weer af was. Als je ooit langs een voetbalveld hebt gestaan (als je dat niet hebt, dan raad ik je aan om dat eens bij een F-team te doen, echt leuk!), dan zul je ze vast wel kennen: de jongetjes die daar zijn waar de bal niet is, maar je wel na afloop van de wedstrijd het aantal bloemetjes op het veld kunnen vertellen. De uitslag is van ondergeschikt belang. Zo'n jongetje, dat was ik. Geen greintje talent voor voetbal, en ook nooit ambities in die richting gehad.

Mijn zoon heeft dat niet van mij overgenomen. Nou ben ik niet zo'n vader die vindt dat zijn zoon de beste in het veld is en binnenkort toch echt gescout zou moeten worden door sc Heerenveen, maar ik vind dat hij leuk kan ballen. Ook ben ik geen vader die aan de kant staat te roepen en schreeuwen (althans, dat wil ik niet zijn). Nee, deze papa zit op de achterlijn, op zijn koffertje, met een camera. Plaatjes maken. Van een hoop wedstrijden van sc-Boornbergum '80 D2 (het team van mijn zoon) zijn de foto's op deze site te zien, in de rechter kolom om de kop Voetbal.
Zo komt het ook dat ik ook dit jaar bij het plaatselijke jeugdvoetbaltoernooi door de organisatie was gevraagd om wat foto's te maken. Dat was 27 en 28 mei in Boornbergum dus. Altijd leuk om te doen, en soms levert het leuke plaatjes op. Kijk zelf maar hier.

En mijn zoon? Voor de zekerheid maak ik van ieder paar voetbalschoenen van Jesper een foto. Die serie gaat geld opleveren als hij de Champions League wint. Je weet maar nooit...